Sari la conținut

Cutia vindecatoare (The Healling Box)

Intamplarea ne-a adus impreuna pe noi, echipa Miss Sassy si co-autoarea cartii ”Cutia vindecatoare”, Miss Maggy, profesoara de engleza.

Miss Sassy: De unde ideea unei carti pentru copii scrisa chiar de ei?

Miss Maggy: Ideea de a publica o carte pentru copii realizata chiar de ei mi-a venit in Olanda unde am vizitat mai multe targuri de arta care promovau tinerii talentati care aspirau la o cariera in jurnalism, pictura, design de mobilier, moda, arhitectura etc. Primaria orasului Amsterdam colabora cu specialisti in domeniile mentionate care votau cele mai bune lucrari ale tinerilor si le promovau timp de un sezon.

Ce contine mai exact „Cutia vindecatoare”?

Primul volum contine poezii, texte si cateva desene realizate de copiii cu care am lucrat in cadrul unor proiecte de voluntariat si in activitatea didactica pe care o desfasor in cadrul unui after-school din Bucuresti.

Cand a aparut primul volum si in ce tiraj?

Primul volum a fost lansat pe 1 Iunie 2015, un cadou oferit copiilor de ziua lor. Intrucat este un proiect de suflet, la care am lucrat din dragoste pentru copii, primul volum a fost realizat intr-un tiraj foarte mic. O parte din carti a fost donata Fundatiei „Chance for life” unde desfasor activitate de voluntariat.

Ceea ce am dorit prin realizarea acestei carti a fost sa ii incurajez pe copiii cu care interactionez sa se exprime prin poezie si desen, dezvoltandu-si astfel creativitatea si imaginatia. Poeziile sunt realizate in limba romana si in limba engleza si reflecta inocenta specifica varstei de 6-12 ani.

Aveti in proiect si volumul II?

Lucram deja la acest al doilea proiect. Profit de acest moment pentru a lansa tuturor copiilor talentati invitatia de a ne trimite creatiile lor. Acestea pot sa fie: poezii, scurte povestiri in limba romana sau engleza, desene. Vom selecta cele mai reusite creatii si, cu acordul parintilor, le vom include in carte. Vom include, de asemenea, si interviuri luate unor actori cunoscuti din Romania, pictori si psihologi cu experienta.

Ne puteti trimite creatiile copiilor pana la data de 1 Mai 2016, la e-mail andreea@misssassy.ro, cu titlul Cutia vindecatoare.

Cand intentionati sa lansati volumul II?

Dorim ca acest volum sa vada lumina tiparului cat mai curand (luna mai 2016) iar evenimentul de lansare va fi organizat pe data de 1 iunie 2016, intr-o locatie special aleasa pentru a sarbatori … COPILARIA.

Etichete: